Hultsfreds flygplats rustar upp

800px-Hultsfreds_flygplats
Hultsfred flygplats.

Under den senaste tiden har en planerad upprustning av flygplatsen i Hultsfred startat, och nu är det dags för att uppdatera bränsleanläggningen på flygplatsen. Detta gör att flygplatsen även kan leverera jetbränsle.

Detta kan innebära att flygplatsen blir ett alternativ för polisflyget, ambulansflyg och taxiflyg att landa och tanka på. I framtiden ser man också möjligheter för charterflyg till Hultsfred och då främst som paketresor till Astrid Lindgrens Värld i närbelägna Vimmerby.

Samtidigt jobbar flygplatsen på att öka uthyrningen och expandera samarbetet med de hyresgäster man redan har. Förhandlingar pågår bland annat med ett Linköpingsföretag som håller på att utveckla förarlösa helikoptrar på flygplatsen.

”Där kommer vi att hitta lite fastare former för hyreskontraktet”, säger Sievert Andersson, Hultsfred Airport. Dessutom för vi en diskussion med OKG (Oskarshamnsverkets Kraftgrupp) som vill ha flygplatsen som ett logistikcentrum i händelse av en olycka på kärnkraftverket i Oskarshamn.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.