Qatar Airways utökar privatjet flottan

Qatar_Executive,_A7-CEA,_Canadair_CL605_Challenger_(16270820609)
Qatar Executive har bland annat tre Bombardier Challenger i sin flotta.

Qatar Airways dotterbolag Qatar Executive har precis fått sin andra Gulfstream G650ER. Det första exemplaret fick man under december förra året. Gulfstream G650ER har bra räckvidd (nästan 13.000 kilometer) och normal marschhastighet är omkring 950 km/h.

Flygets kabin är uppdelad i två delar, och totalt kan 13 gäster flyga tillsammans. Alla säten kan omvandlas till horisontella sängar om man önskar att vila eller sova, och längst bak i kabinen kan man konvertera tre säten till en divan.

Om man vill arbeta och vara online finns det höghastighetsbredband ombord, som man kopplar sig på via satellit. Som gäst kan man själv kontrollera en rad olika funktioner från sitt säte, som exempelvis fönsterskärmen, temperatur, belysning och andra funktioner.

Qatar Executive har förutom de två Gulfstream-maskinerna åtta Bombardierflyg i flottan: tre Challenger 605, fyra Global 5000 och en Global XRS. Även en Airbus A319 med plats för 40 gäster finns i flottan.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.