Populärt att vara flygplatschef i Danmark

Denmark-Odense_Airport
HCA Airport Odense fick många ansökningar till jobbet som flygplatschef.

Den danska flygplatsen HCA Airport i Odense har sökt efter en ny flygplatschef och har under ansökningsperioden fått in 67 ansökningar och intresset har varit stort, men erfarenheten varierar. Enligt HCA Airport har de flesta mycket liten erfarenhet av jobbet som flygplatschef men där finns ett antal som är intressanta för jobbet.

En annan flygplats i Danmark som  letat efter en flygplatschef är Bornholms flygplats där man under 2013 fick in 76 ansökningar. Även där varierade erfarenheten, men man fick till slut en flygplatschef på plats under slutet av året.

Då det är många flygplatschefer som väljer att flytta från regionala små flygplatser till större hamnar de regionala flygplatserna i kläm. Detta på grund av att det är få chefer som vill tillbaka till en mindre verksamhet, men även om erfarenheten oftast saknas hos sökande så är det i alla fall inget fel på intresset för flygplatschef-jobben på regionala flygplatser.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.