Terminalbyte på Arlanda

Arlanda_Terminal_2
Terminal två har fått tillökning av bland annat Nextjet.

Fram till den 26 mars 2016 flög Iberia, Nextjet (utrikeslinjer) och Vueling till terminal fem på Stockholm/Arlanda. Men nu har alla tre bolagen bytt till den mindre terminal två. Anledningen är att Arlanda växer och att det fanns bättre plats i terminal två än terminal fem. Detta gör att tolv flygbolag använder sig av terminal två och bolag från One World och Skyteam allianserna dominerar.

I sommar kommer det även att flygas till USA från terminal två. Det är Delta Air Lines säsongslinje till New York som kommer att använda sig av terminal två istället för terminal fem där alla övriga långlinjer avgår ifrån.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.