Swedavia inför ekonomiskt stöd till flygbolag

ladda ned

Swedavia har i dagarna startat ett nytt incitamentprogram för flygbolag som investerar i förnybart flygbränsle. Programmet innebär att flygbolagen kan få ekonomiskt stöd för att finansiera den höga kostnad som köp av förnybart flygbränsle idag innebär jämfört med vanligt flygbränsle.

Flygbranschens vision är att det svenska inrikesflyget ska vara fossilfritt 2030. För att detta ska bli verklighet är förnybart flygbränsle en viktig spelare. Tekniken finns redan men det som saknas är en storskalig produktion av fossilfritt flygbränsle till ett konkurrenskraftigt pris.

”Incitamentprogrammet är en av två större, spännande satsningar som Swedavia gör under 2016 för att öka efterfrågan på och de producerade volymerna av förnybart flygbränsle. Vi upphandlar också en tjänst som innebär att förnybart flygbränsle motsvarande förbrukningen för alla företagets tjänsteresor ska tankas på våra flygplatser under året”, säger Karl Wistrand, Swedavias VD och koncernchef.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.