Brussels Airlines lägger om trafiken

Brussels_Airlines_British_Aerospace_Avro_RJ100_OO-DWL_(14203818608)
Brussels Airlines AVRO RJ 100 har lagt om trafiken efter att Bryssels flygplats stängdes förra tisdagen.

När Brussels Airlines nav tillika Bryssels storflygplats stängdes efter terrorattentatet mot flygplatsen fick Brussels Airlines tänka om. Medan flygplatsen fortfarande är stängd flyger Brussels Airlines till/från andra flygplatser i Belgien och Europa för att kunna hålla igång flygtrafiken.

I Belgien flyger man nu till Antwerpen och Liège med kort-och medeldistansflottan som består av Airbus A319/A320 och AVRO RJ 100. Totalt flyger man till 34 destinationer från de båda städerna. Till Brussels Airlines två destinationer i Sverige, Göteborg och Stockholm/Bromma flyger man från Antwerpen med AVRO RJ 100. Även till Köpenhamn är det Antwerpen som bolaget flyger från, men till Oslo flyger Brussels Airlines från Liége med Airbus A319.

På långdistanssidan är inte flygplatserna i Belgien tillgängliga på grund av olika pass- och gränskontroller och då har Brussels Airlines valt att flyga från Frankfurt och Zürich. Från Zürich flyger bolagets Airbus A330-300 till New York och från Frankfurt flyger man till sex destinationer i Afrika med Airbus A330-200.

Brussels Airlines kommer tidigast att börja flyga från Bryssel på lördag den 2 april.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.