Kapardramat över- en gripen

Airbus_A320_(EgyptAir)_(3719293653)
Egyptair Airbus A320.

Det var i tisdags morse som Egyptairs flygning MS 181 var på väg från Alexandria till Kairo i Egypten när en kapare tog kontroll över den Airbus A320 som utförde flygningen. Kaparen som var en man ville att flygplanet skulle flyga till Istanbul i Turkiet, men fick då besked av piloten att det inte fanns tillräckligt med bränsle ombord. Istället nödlandade flygplanet i Larnaca på Cypern.

Vid lunchtid på tisdagen gick kaparen med på att släppa alla 55 passagerare och 15 besättningsmedlemmar och sedan gav kaparen upp.

En fråga som ska utredas är hur mannen lyckades ta sig igenom säkerhetskontrollen på Alexandrias flygplats då han ska ha burit ett bombbältet. Detta är den andra incidenten på kort tid som gör att Egyptens flygsäkerhet ifrågasätts, först efter att en Airbus A321 på väg från Egypten till Ryssland störtade efter att en bomb smugglats in på flygplatsen Sharm el-Sheikh i Egypten.

Under hela kapardramat var flygplatsen i Larnaca stängd och flygningar till Larnaca fick landa på närliggande flygplatser.

 

 

 

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.