Lågprisflygbolagen expanderar

Vueling A320 EC-JTO
Lågprisflygbolaget Vueling startar nya flyglinjer i Europa.

Under de senaste två veckorna har lågprisflygbolagen Ryanair och Vueling startat nio respektive sex nya linjer i Europa.

Ryanair startade flest linjer till Malta och nu går det bland annat att flyga till Budapest, Manchester och Gdansk från Malta med Ryanair. Detta förstärker Ryanairs position som det största lågprisflygbolaget i Europa som man haft sedan 2013. Ryanairs flygplansflotta på 320 Boeing 737-800 gör flygbolaget till största operatör av typen i Europa.

Det spanska lågprisflygbolaget Vueling valde att starta nya linjer till London och Newcastle från Barcelona. Även från Amsterdam började bolaget att flyga till London med sju avgångar i veckan. Vueling har idag 16 baser runtom i Europa, men främst i Spanien där bolaget dominerar lågpris-marknaden. Flygbolaget har idag en av de största Airbus-flygplansflottorna i världen, idagsläget har man 103 stycken A319/320/321.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.