Konstverk som går att se från luften

760
Konstverk som bara går att beskåda från luften. FOTO: Magnus Tenghagen

Under påsken startade den årliga konstrundan i Skåne och på Kristianstad Österlen Airport har Jasmine Cederqvist skapat sju jättelika flyttfåglar på båda sidor om start- och landningsbanan på flygplatsen.

– Jag blev inspirerad av Nazcalinjerna i Peru, de forntida jättekonstverken som skapats i öknen, säger Jasmine Cederqvist till Expressen.

Det är tredje året i rad som hon skapat jättelika figurer vid flygplatsen och det går bara att beskåda de från luften. I år har det lokala flygbolaget Sparrow Aviation som flyger till Stockholm från Kristianstad arrangerat en flygtur där man har haft chansen att titta på konstverken från luften.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.