Nordic Aviation Group blir Nordica

4195
Nordica blir det nya namnet på Estlands flygbolag.

När Estonian Air under november förra året gick i konkurs bildades bolaget Nordic Aviation Group för att kunna fortsätta med Estonians flygningar.  Då hyrde man in flygbolaget Adria Airways som utförde flygningarna tillsammans med ytterligare flybolag, bland annat Nextjet.

Men man har insett att namnet Nordic Aviation Group inte är det optimala när det gäller att locka passagerare och har därför kommit fram till att bolaget i framtiden ska heta Nordica och bestå av två delar. En del som har hand om försäljning och marknadsföring och en del som står för själva flygproduktionen. Hittills har flygningarna skett på det AOC* som Adria Airways har. I framtiden är det dock tänkt att Nordica ska ha ett eget AOC*.

*AOC= är ett tekniskt/operativt flygtillstånd som meddelas av Transportstyrelsen.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.