Norge skjuter upp flygskatt

Oslo_Lufthavn_flyfoto
Oslo/Gardermoen Airport, som kanske får räkna med färre resenärer på grund av en ny flygskatt.

Den norska regeringen har bestämt att skjuta upp starten av den flygskatt som man planerat att flygbolagen ska betala. Från början var det tänkt att flygskatten skulle starta den 1 april 2016 men nu är starten framflyttad två månader, alltså till den 1 juni.

Den nya skatten innebär en avgift på 80 kronor per flygresa. Enligt analyshusen  Pareto och Arctic Securites kommer flygskatten påverka både SAS och Norwegian negativt. Detta genom att flygbolagen troligen lägger till skatten på flygbiljetternas kostnad vilket kan göra att efterfrågan på flygresor minskar.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.