SAS vill förbättra regulariteten på långlinjerna

 

Ln-rkhcopy
SAS Airbus A330-300.

Under 2016 har SAS haft 50 inställda avgångar på långlinjerna, men nu vill SAS förbättra statistiken genom att utöka flygplansflottan.

2012 var ett mardrömsår för SAS långlinjer med många inställda avgångar och man bestämde sig då för att utöka flygplansflottan med ett reservflygplan som togs i drift under 2014. Under 2015 och 2016 har SAS hittills tag emot tre nya Airbus A330-300E vilket har inneburit att långlinjeflottan har kommit upp i totalt 16 flygplan, men ändå har det varit många inställda avgångar främst på linjen Köpenhamn-Chicago.

Den största anledningen till att det har blivit många inställda avgångar är på grund av tekniska problem och att man inte har kunnat få fram ett nytt flygplan för att långlinjeflottan redan är hårt utnyttjad av SAS.

Men nu tror SAS på en förbättring, för att kabinuppgraderingarna av deras Airbus A330-300 är färdiga och flygplansflottan går att utnyttja till max. SAS har även hyrt en Boeing 737-800 i långdistansversion av det schweiziska flygbolaget PrivatAir som ska flyga på SAS nya linje från Köpenhamn till Boston vilket gör att man sparar in på flygplan i den egna flottan.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.