Första CRJ900 till SAS är klar

OY-KFA_CRJ900_SAS_(4469972710)Bombardier CRJ900 i SAS färger. 

Det första av totalt åtta CRJ900-flygplan som ska flygas av Cityjet för SAS har nu kommit ut från Bombardiers fabrik i Montreal, Kanada. Just nu pågar ett antal testflygningar av flygplanet och i slutet av veckan flygs det från Montreal till Reykjavik och därefter till Helsingfors. Helsingfors kommer bli flygplanets bas tillsammans med ytterligare ett antal CRJ900.

Under nästa vecka kommer CRJ900 nummer två att flygas från Montreal till Trondheim som blir basen. Det tredje flygplanet kommer att levereras i månadsskiftet mars/april.

Majoriteten av de nya CRJ900 kommer att baseras i Helsingfors och eftersom Cityjet även köpte Blue1 från SAS i samband med att ett avtal om trafik slöts kommer de flesta av besättningarna på de nya CRJ900 vara för detta Blue1 anställda.

Idag flyger SAS dotterbolag 12 CRJ900 från Köpenhamn och att Cityjet börjar flyga med åtta flygplan till av samma typ gör att SAS får en flotta av totalt 20 CRJ900.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.