Mässa eller bilsport på flygplatserna

Skövde_FlygplatsSkövde flygplats, där man i dag kör STCC.

Regionala flygplatser utan reguljär trafik blir ofta utan ett bra användningsområde och flygplatserna får ofta stå och förfalla. Ett exempel på detta är Idre flygplats där hela flygfältet idag är igenväxt. Men de senaste åren har vissa av flygplatserna börjat används till andra aktiviteter.

I Storuman har man under helgen arrangerat en skogs- och fritidsmässa där företag från hela regionen samlades på den annars tomma flygplatsen.

På Skövdes flygplats arrangerar man årligen en tävlingshelg i motorsport, närmare bestämt STCC. Här utnyttjar man flygplatsens bana för att få en extra krydda i tävlingarna med högre hastigheter och många omkörningsförsök i slutet av banan.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.