Krav efter alpkraschen: Nya regler för piloter

320_GERMANWINGS_D-AIPX_147_10_05_14_BCN_RIP_(16730197959)Germanwings Airbus A320.

Den 24:e mars 2015 var ett Germanwings-flygplan av typen Airbus A320 på väg från Barcelona till Düsseldorf. Planets andrepilot Andreas Lubitz stängde in sig själv i cockpit och startade en kontrollerad nedgång av flygplanet med hjälp av autopiloten. Planet började sjunka och i närheten av franska alporten Digne-les-Bains körde planet in i en bergssida och samtliga 150 människor ombord omkom omedelbart. Piloten Andreas Lubitz led av depression och hade träffat många läkare under året innan kraschen.

Efter kraschen kräver nu franska utredare att obligatoriska och kontinuerliga undersökningar av trafikpiloters mentala hälsa ska införas för att undvika att liknande saker ska kunna hända igen. Hör flygexperten Jan Ohlsson som ger sin syn på detta i Aftonbladet TV.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.