Torsby & Hagfors ökar

KSU_Direktflyg_BAe_Jetstream_32Direktflyg Jetstream 31 som idag flygs av AIS Airlines.

Sedan Flexflight i samarbete med Direktflyg tog över flyglinjen Torsby-Hagfors-Stockholm/Arlanda från Avies för ungefär fyra månader sedan har linje fått en markant ökning av resenärer. Under perioden november 2015 till januari 2016 ökade antalet resenärer i snitt med 15 procent. Under februari månade räknar Torsby flygplats med en ökning av resenärer på linjen till 90 procent, vilket motsvarar ungefär 630 personer som har använt sig  av flyglinjen i februari 2016.

Linjen ingår i Trafikverkets upphandlingar om flygtrafik i Sverige och på grund av få resenärer har Trafikverket sagt att Torsby och Hagfors kan bli utan en flyglinje.

Men just nu ser det ljust ut för Torsby och Hagfors med tanke att antalet resenärer har ökat markant. Trafikverket kommer att lämna besked i början av 2017 om de ska fortsätta att upphandla en flygtrafik mellan Stockholm och Torsby/Hagfors.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.