Norwegian vill flyga ännu mer till USA från Köpenhamn

Norwegian_Long_Haul,_EI-LNA,_Boeing_787-8_Dreamliner_(19994230519)Norwegian Boeing 787.

Norwegian har 30 Boeing 787 på väg in i flottan och planerar då att expandera ytterligare på långlinjemarknaden. Norwegian ser Köpenhamn som ett naturligt nav med flygningar till Afrika och Sydamerika i framtiden, men även till USA. Idag flyger man till fem destinationer i USA från Köpenhamn och i maj öppnas en sjätte linje, denna gång till Boston. Men expansionsplanerna stannar inte där och Norwegian planerar redan för ännu fler linjer till USA.

Destinationer som nämns är städer med stora upptagningsområden som till exempel Detroit, Chicago och Denver. Detta på grund av att Norwegian inte har några samarbetsavtal med andra flygbolag som hade gjort det möjligt att flyga in passagerare till Norwegians linjer, och enligt Norwegians vd Bjørn Kjos är man inte i behov av det i USA. Men i Europa ser Kjos det som nödvändigt att ha samarbete med andra flygbolag för att få passagerare till deras långlinjeflygningar då marknaden i Europa inte är lika stor som USA.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.