Belgiska VLM avbeställer ryska flygplan

SukhoiSukhoi Super Jet 100 som VLM Airlines nu avbeställer.

Det belgiska flygbolaget VLM Airlines beställde i oktober 2014 fyra Sukhoi Super Jet 100 med option på ytterligare tio flygplan, men nu har VLM Airlines bestämt att inte ta flygplanen i bruk. Anledningen är att VLM Airlines har beställt en special version av flygplanstypen med extra lång räckvidd som inte har blivit certifierad av den europeiska luftfartsmyndigheten, EASA. Certifieringen har dragit ut på tiden och nu är VLM:s tålamod slut, vilket innebär att flygbolaget får se sig om efter en annan flygplanstyp som har möjligheten att trafiken London City Airport, som har speciella miljö-och buller krav, där VLM har en stor del av sin trafik.

VLM Airlines är ett belgiskt flygbolag som bedriver flygtrafik åt Cityjet och själva flyger i Tyskland, Belgien och Storbritannien. Flygplansflottan består idag av elva Fokker 50.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.