Norwegian fortsätter att växa

Norwegian_737-8Q8_LN-NOLNorwegian Boeing 737-800.

Norwegian forsätter sin expansion av flygningar i Europa och övriga världen, och hade i februari 1 871 396 passagerare vilket är en ökning på 15 % jämfört med samma månad förra året. Totalt genomförde Norwegian 99,7 procent av de planlagda flygningarna i februari varav 79,5 procent gick enligt tidtabell.

Norwegian fortsätter även att expandera sin flygplansflotta, och i februari levererades den första Boeing 737-800 för 2016 av totalt 17 som ska levereras under året. Även Norwegian nya Boeing 787-9 har börjat att levereras i slutet av februari, som flyg24nyheter tidigare rapporterat om.

”Vi är mycket nöjda med att allt fler väljer Norwegian och att vi attraherar både affärsresenärer och de som reser privat. Tillväxten beror till stor del på att vi växer internationellt och särskilt på de interkontinentala linjerna. Vi ser dessutom en god utveckling på inrikeslinjerna i Spanien och linjerna mellan de franska karibiska öarna och amerikanska östkusten. I Norden är efterfrågan stabilt bra,” säger Norwegians VD Bjørn Kjos.

I februari i år lanserades nya långdistanslinjer från Paris Charles de Gaulle till de amerikanska städerna New York, Fort Lauderdale och Los Angeles.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.