NA Group har fått flygtillstånd

Estonian_Air_(7954132766)Bombardier CRJ 900 i Estonian Air målning.

Det nybildade virtuella flygbolaget i Estland, Nordic Aviation Group, har nu fått ett eget AOC-tillstånd till sitt dotterbolag Regional Jet som innebär att flygtrafiken kan börja. Under tiden som Regional Jet inte haft något flygtillstånd har Nordic Aviation Group hyrt in flera olika flygbolag som har flugit trafiken, bland andra Nextjet och  Adria Airways.

Regional Jet ska i framtiden flyga en enhetsflotta av Bombardier CRJ 700 med plats för 70 passagerare, men i från start kommer flottan att bestå av både Bombardier CRJ 900 och Bombardier CRJ 700. Den större CRJ 900 har plats för 88 passagerare och är ett arv från Estonian Air som gick i konkurs i november 2015.

Det är i nuläget oklart vem som kommer att flyga Örebro-Köpenhamn som idag trafikeras av Carpatair som är inhyrt av Nordic Aviation Group. Carpatair flyger linjen med Fokker 100.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.