Skandinavien gör sig redo för Sydafrika

5D4A4507Norwegian Boeing 787-8

Danmark, Norge och Sverige ska i början av mars träffa den sydafrikanska flygmyndigheten för att anpassa gällande avtal om flyg mellan Skandinavien och Sydafrika till dagens läge.

I avtalet som gäller idag får ett flygbolag utvalt av Skandinavien flyga från alla platser i Skandinavien till alla platser i Sydafrika men endast fem gånger i veckan. Samma gäller för ett flygbolag som Sydafrika utser. Men problemet är räckvidden på flygplanen som de skandinaviska flygbolagen har. Men nu blir det ändring på det, när Norwegian får sin första Boeing 787-9 finns det möjlighet att få in Sydafrika i flygprogrammet redan under 2016/2017 från Skandinavien och när SAS får sina Airbus A350-900XWB under 2018 blir Sydafrika en möjlig destination även för dem.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.