Yogaresor hetare än någonsin

image002

Fler svenskar än någonsin tidigare packar resväskan och åker på yogasemester i Sydostasien. Det visar en markant ökning av efterfrågan på resor med Singapore Airlines till populära yogadestinationer. Därför redovisar flyg24nyheter och Singapore Airlines här några av de bästa resmålen för både njutning och yoga som går att flyga till från Köpenhamn och Stockholm (från 30 maj 2017).

Yoga är idag en självklarhet för många och något som passar alla. Allt fler svenskar, både inbitna yogis och noviser, tar sig till Sydostasien för att praktisera yoga. Det märker man hos flygbolaget Singapore Airlines.

”Generellt sett märker vi att fler svenskar, speciellt det senaste året, har börjat flyga till mer populära yogadestinationer, framförallt till Bali som är ett yogaparadis. Men många flyger också till norra Thailand och Java i Indonesien för att praktisera yoga”, säger Vinod Patel, Sales Manager Sweden, Singapore Airlines.

Singapore_Airlines_Airbus_A380_in_SG50_livery_(2)
Med Singapore Airlines Airbus A380 kommer du till Yoga destinationer i hela Asien.

Och man tvivlar inte på att det är destinationens lugna yogafokus som får svenskarna att resa från en pressad vardag.

”I Sverige har vi ett högt tempo och på dessa platser får vi möjlighet att ta det lugnt och hitta oss själva vilket vi tror är en av anledningarna till att yogaresor är så populära. Utöver yoga kan man även komma ner i varv med hjälp av wellness och spa”, fortsätter Vinod Patel.

Var ska du resa?

En av alla yoga platser är The Damai på Balis norra kust som på svenska lämpligt nog betyder ”Stillhet”. Här är det lugnt och skönt. Från resorten ser man vackra gröna kullar och människor som yogar i morgonsolen. Det är både vackert och fridfullt och detta har fått många svenskar till att ta sig hit för att dyrka yoga och stillhet de senaste åren. Det är något man märker på danskägda The Damai.

”På Bali är andligheten överallt, varje hus, tomt och hotell har ett eget tempel. Detta gör Bali till den perfekta platsen för själsligt begrundande och ön är förmodligen hela världens yogacentrum. Vi har massvis med hängivna gäster som söker sig till Bali bara för att yoga, men vi har också föräldrar som dras med av stämningen och plötsligt tar ett yogapass eller anmäler sig till vår morgonyoga några dagar i veckan”, säger Nils Normann, Director på Damai.yoga-167062_960_720

Om du funderar på att varva ner på varmare breddgrader finns här Sydostasiens mest populära yogaresmål och hittat flera gudomliga platser där du kan hitta din inre ro och zen.

 

Tre gudomligt heta yogaresor just nu:

Indonesien (Yogyakarta)

I Yogyakarta hittar du Indonesien själ, allt är lugnt och omsvept av andliga kultur, autentisk konst och vackra landskap. Med sitt läge i mitten av Java kallas staden ofta ”Javas kulturcentrum”.

Atmosfären är underbar och här hittar du ett stort urval av olika yogastudios. Gillar du Hatha yoga, Holistisk yoga eller Vinyasa yoga? – i Yogyakarta kan du uppleva allt.

Bali

Guds gröna ö Bali har kallats ”ett paradis för yogafans.” Landskapet är frodig, grönt och vackert, och de kulturella intrycken är många. Perfekt för en avkopplande yoga-retreat. Många känner också till Bali för storsäljande romanen Eat, Pray, Love.

bali-992566_960_720
Bali

Danskägda The Damai låter dig sänka tempot och odla din inre zen i de vackra och gröna omgivningarna.

Norra Thailand (Chiang Mai)

I norra Thailand hittar du vackra Chiang Mai som är Thailands näst största stad, trots detta så är det fortfarande lugnet som råder. Här kan du se vackra tempel, ladda batterierna och gå på avkopplande promenader i den vackra naturen.

I samarbete med Singapore Airlines.