Flygplanstillverkare

flyg24nyheter har nedan sammanställt aktuella flygplanstillverkare från hela världen.

Airbus

AIRBUSLOGO

Airbus bildades år 1970 som ett samarbete mellan Frankrike, Tyskland och Spanien. Varje land skulle leverera en viss typ av delar till flygplanen som sedan skulle monteras i Frankrike. Att flygplanstillverkaren fick namnet Airbus beror på att termen under 1960-talet användes för att beskriva flygplan med en viss räckvidd och storlek.

LÄS MER OM AIRBUS PÅ flyg24nyheter HÄR

ATR

ATRLOGO

Avions de transport régional, eller helt enkelt ATR är en flygplanstillverkare som sedan starten år 1981 tillverkaren regionala flygplan med turbopropmotorer. ATR startades av Aerospatiale, som idag är Airbus. ATR har sålt flygplan till över 200 flygbolag i mer än 100 länder.

LÄS MER OM ATR PÅ flyg24nyheter HÄR

Boeing

BOEINGLOGO

The Boeing Company bilades år 1916 av William Boeing. William Boeing byggde det första Boeing-flygplanet under början av 1900-talet och fick tack vare det första världskriget en order på 50 flygplan av modellen Boeing 1 från den amerikanska flottan.

LÄS MER OM BOEING PÅ flyg24nyheter HÄR 

Bombardier

BOMBARDIERLOGO

Bombardier är ett multinationellt företag som tillverkar flygplan och tåg. Bombardier grundades år 1942 Vaclourt, en stad utanför Montreal i Kanada. Flygplanstillverkningen startade dock inte förrän år 1986 när Bombardier köpte Canadair efter att den statsägda flygplanstillverkaren registrerat ytterligare en rekordförlust.

LÄS MER OM BOMBARDIER PÅ flyg24nyheter HÄR

Embraer

EMBRAERLOGO

Embraer är en brasiliansk flygplanstillverkare som startades år 1969. Embraer tillverkar både civila och militära flygplan, men främst handlar det om regionala flygplan som har plats för mellan 70 och 120 passagerare ombord.

LÄS MER OM EMBRAER PÅ flyg24nyheter HÄR

Mitsubishi Aircraft Corporation

MitsubishiAircraftCorp

Mitsubishi Aircraft Corporation, MAC, är en japansk flygplanstillverkare som tillverkar Mitsubishi Regional Jet flygplan. MAC grundades år 2008 och Mitsubishi samt Toyota är två av ägarna. Förutom att tillverka det egna flygplanet Mitsubishi Regional Jet gör MAC även flygplansvingar till Boeing och deras Dreamliner-flygplan.

LÄS MER OM MITSUBISH AIRCRAFT CORPORATION PÅ flyg24nyheter HÄR

Tupolev

TUPOLEVLOGO

Tupolev är en rysk flygplanstillverkare som sedan år 1922, tillverkat flygplan främst till den ryska marknaden. Tupolev tillverkar både civila och militära flygplan till ryska flygbolag, men även till andra länder i Asien samt Nordkorea använder sig av flygplan från Tupolev.

LÄS MER OM TUPOLEV PÅ flyg24nyheter HÄR