Gömda skatter: Här är Australiens hemliga semesterparadis

SINAUS2

Australien blir ett allt mer populärt resmål och Singapore Airlines, som flyger från Stockholm och Köpenhamn till Singapore, har därför gjort en guldkust-guide för att hitta de hemliga semesterparadisen.

Finns det något bättre än att upptäcka och uppleva autentiska platser när du reser på exotiska äventyr? I årtionden har australierna haft en hemlighet, den kallas guldkusten och är en av de mest äventyrliga platserna för både stora och små, unga och gamla.Här finns några av världens bästa sandstränder, regnskogar, berg och vattenfall. Naturen är både vacker och vild. Och i städerna finns det både parker, klubbar, yachter, lyxhotell och kasinon.

Guldkusten har allt från vild natur till utsökt lyx och du kommer aldrig att bli uttråkad i detta semesterparadis – oavsett om du är adrenalinjunkie på jakt efter din nästa rush eller om du vill koppla av till ljudet av vågor vid stranden.

SINAUS1

Guldkusten erbjuder några av Australiens bästa surfspots, och man förstår varför. Kritvita sandstränder och kristallklart vatten gör det svårt att inte greppa surfbrädan och kasta sig ut i stillahavsvågorna. Men om du ännu inte hoppat på den australiska surf-trenden kan du gå på en tredagars-vandring genom den subtropiska regnskogen Gondwana. En utmanande resa, som inkluderar gnistrande vattenfall och vulkaner.

Det finns också natursköna upplevelser för en äkta våghals, exempelvis kan du hoppa fallskärm och uppleva guldkusten från 4000 meter höjd – utsikten och känslan i magen gör det till ett oförglömligt semesterminne.

Guldkusten erbjuder också ett antal spännande upplevelser med lite mindre action. På en familjesemester kan du till exempel tillbringa dagen på Warner Bros Movie Worlds nöjespark och vattenland eller utforska det stora undervattensakvariet SEA LIFE. Om du är mer sugen på att lata dig i de mysiga strandbarerna har de kritvita sandstränderna lyckligtvis oftast även underhållning för de yngsta.

 SINAUS

Guldkusten är Australiens snabbast växande kulinariska scen och sublima smaker kan knappast undvikas här. Så om du åker på semester till guldkusten så bör du göra dig själv en tjänst och ge dina smaklökar en gastronomisk upplevelse utöver det vanliga. Det finns många förstklassiga restauranger att pröva men även utsökta matmarknader och gatukaféer som får munnen att vattnas. Med alla dessa valmöjligheter kan det vara svårt att bestämma vilken av alla fantastiska matställen som man ska njuta av till nästa måltid. Om du vill testa något nytt är den välkända Miami Marketta värt ett besök. Här får du livemusik och smakrika upplevelser från alla hörn av världen till överkomliga priser.

Oavsett om du vill på badsemester, söker adrenalin, naturupplevelser eller exklusiva restauranger – guldkusten allt och lite därtill.