Flygförbud över Östersund under skidskytte-VM

Ett restriktionsområde genom en flygfri zon etableras idag över Östersund i samband med att skidskytte-VM i staden startar. Flygförbudet gäller från den 7 mars till den 17 mars och inkluderar såväl flygplan som drönare.

Från den 7 mars klockan 09.00 till den 17 mars klockan 21.00 finns det en NOTAM för Östersund där ett tillfälligt restriktionsområde över staden är publicerad. Anledningen är skidskytte-VM som arrangeras i staden och därför har man på uppdrag av polisen infört flygrestriktioner över staden av säkerhetsskäl.

I restriktionsområde får varken flygplan, drönare eller obemannade farkoster flyga. Planerad trafik till och från Åre Östersund Airport samt myndighetsflyg i form av polis, kustbevakning och ambulansflyg får dock flyga i zonen efter tillstånd från flygledarna på flygplatsen eller Stockholm kontroll. Övrig flygning inom restriktionsområdet är däremot helt förbjuden.

Restriktionsområdet är utformat som en rektangel runt skidstadion och de centrala delarna av Östersund och sträcker sig från marken upp till 3000 fot, 915 meter.

Tidigare har tillfälliga restriktionsområden runt större evenemang i Sverige upprättats sedan allt fler drönare tillkommit i kombination med att en stor grupp människor samlas på en liten yta vilket kan gör evenemangen till mål för terrorism.

(Foto: Flygledartorn på Åre Östersund Airport, Andreaze)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.