SAS ska flyga japanska turister till Stockholm

SAS_A340-300(OY-KBA)_(6782321191)
SAS Airbus A340-300. (Foto: Kentaro Iemoto)

SAS har de senaste åren flugit japanska turister ett antal gånger per sommar till destinationer i Norge och då främst Bergen. Men nu utökar man detta utbud med Stockholm som får ta del av en charterflygning under sommaren.

SAS brukar att flyga japanska turister direkt från Tokyo till Norge genom att den ordinarie flygningen mellan Tokyo Narita och Köpenhamn, SK 984, antingen gjort en mellanlandning i Norge eller slutat flygningen där. Under 2018 tillkommer en destination i Sverige vilket är Stockholm.

Det blir en flygning under sommaren som kommer att flyga till Arlanda. Den flygningen kommer att genomföras den 24 juli som SK 984 med en Airbus A340-300. Flygningen fortsätter därefter inte till Köpenhamn, vilket den ibland har gjort från de norska destinationerna. Avgångstid för SK984 i Tokyo är klockan 11.10 lokal tid med ankomst på Stockholm Arlanda Airport klockan 14.50.

Under 2013 flög SAS sex charterflygningar från Tokyo till Bergen under den senare delen av sommaren och har även de senaste år flugit ett flertal gånger mellan de båda städerna med japanska turister. Även norska Lakselv har haft direkt-charterflygningar med SAS från Tokyo.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.